Εργασία στο Planetbike.gr|Σύνδεση|Επικοινωνία|Όροι Χρήσης|RSSrss
Φυσιολογία
-
Τρίτη 08/03/11 14:42
Το στιλ κατά την ποδηλασία 2ο μέρος

ΠερισσότεραΣτο πρώτο μέρος είδαμε τα λάθη στο στιλ. Όλα τα λάθη στιλ χρήζουν προσοχής, κάποια βελτιώνονται και άλλα διορθώνονται τελείως. Ας ξεκινήσουμε από το πώς μπορείτε να τα εντοπίσετε.

 
Τρίτη 08/03/11 14:27
Το στιλ κατά την ποδηλασία 1ο μέρος

ΠερισσότεραΤο στιλ ποτελεί στοιχείο της ατομικής τεχνικής του αναβάτη, είναι ικανό να επηρεάσει την απόδοσή του και το σημαντικότερο από όλα, είναι ότι τυχόν λάθη, μπορεί να προκαλέσουν βλάβες στην υγεία του.

 
Τετάρτη 05/01/11 11:56
Οι αναβάσεις δείχνουν πόση ντόπα υπάρχει στη ποδηλασία;

ΠερισσότεραLES ROUSSES, Γαλλία: Όταν οι ποδηλάτες στον Tour de France έφτασαν στις Άλπεις πέρυσι, όλα τα μάτια του κόσμου στράφηκαν πάνω τους. O Jonathan Vaughters αρχηγός της ομάδας Garmin-Transitions ο οποίος χαρακτηρίζεται ως υπέρμαχος του αντι-ντόπινγκ δήλωσε τα εξής: «Νομίζω ότι ο καλύτερος τρόπος για να δούμε εάν το σπορ είναι καθαρό ή όχι είναι να χρονομετρήσουμε τους ποδηλάτες σε μερικές αναβάσεις.

 
Πέμπτη 05/11/09 22:00
Ανακαλύψτε το ιδανικό σας βάρος
ΠερισσότεραKατ’ αρχάς, πρέπει να γνωρίζετε ποια είναι η βασική σωματική σας διάπλαση σε σχέση μ’ αυτήν ενός τυπικού ποδηλάτη. Eίστε από τη φύση σας πιο αδύνατος, πιο παχύς, πιο μυώδης ή ακριβώς στη μέση; Eίστε καλύτερος ως αναβάτης, σπρίντερ ή λίγο απ’ όλα; Eίναι ευρέως γνωστό ότι οι ανηφορίστες έχουν συνήθως πιο λιγνή, εκ φύσεως πιο αδύνατη κατασκευή, ενώ οι σπρίντερ μπορεί να είναι πιο στιβαροί και μυώδεις. Oι all-around ποδηλάτες μπορεί να κλίνουν προς οποιαδήποτε μεριά, τείνουν όμως να είναι πιο κοντά στο σωματότυπο του ανηφορίστα.
 
Κυριακή 25/10/09 18:05
Αξιοποιώντας πλήρως του μυς
Οι μύες είναι κάτι παραπάνω από γρήγορη και αργή συστολή
Οι περισσότεροι ποδηλάτες θα σας πουν ότι έχουν ακούσει για μυϊκές ίνες ταχείας και βραδείας συστολής και ορισμένοι μπορεί να παίρνουν τις ονομασίες κυριολεκτικά, πιστεύοντας ότι ένας γνήσιος σπρίντερ έχει μυς ταχείας συστολής (fast-twitch) κι ένας ποδηλάτης υπεραποστάσεων μυς βραδείας συστολής (slow-twitch). Σε ένα βαθμό αυτό είναι αλήθεια, όμως είναι επίσης υπεραπλούστευση.