Εργασία στο Planetbike.gr|Σύνδεση|Επικοινωνία|Όροι Χρήσης|RSSrss
Συνεργείο
Μάθε πως να συντηρείς και να επισκευάζεις το ποδήλατό σου.
Πέμπτη 13/05/10 12:56
Κούρσα - η βασίλισσα της Ποδηλασίας.

ΠερισσότεραΤο ποδήλατο δρόμου ή απλά η «κούρσα», είναι ο πιο απλός τύπος ποδηλάτου. Δεν υπάρχουν εδώ χοντρά λάστιχα, αναρτήσεις και περίπλοκα φρένα. Αυτό δε σημαίνει ότι οι κούρσες είναι τεχνολογικά απαρχαιωμένες - το αντίθετο. Εδώ θα βρείτε ό,τι πιο σοφιστικέ υλικό και εφαρμογή έχει να μας παρουσιάσει η ποδηλατική βιομηχανία κι αυτό όχι τυχαία, μιας και η κούρσα είναι η βασίλισσα των ποδηλάτων.

 
Τρίτη 06/04/10 20:29
Ποδηλατική αργκό Τα κλειδιά της ποδηλατικής γλώσσας

ΠερισσότεραΠόσες φορές δεν ακούσατε στις βόλτες σας με τη ποδηλατοπαρέα σας  εκφράσεις σαν κι αυτές:  άλλαξα το 53άρι δίσκο μου και έβαλα compact, τώρα ανεβαίνω τα 10άρια της Πεντέλης μπάλα» ή «καλά τα μπουαγιώ αλλά δεν έχουν την ευκολία της σαμπρέλας». Θα μπορούσαμε να απαριθμήσουμε ατελείωτα τέτοια παραδείγματα, κάθε «γλώσσα» αλώστε έχει τέτοια.

 
Τετάρτη 17/03/10 19:46
Ρύθμισε το XC πιρούνι σου.

ΠερισσότεραΣχεδόν όλα τα ποδήλατα MTB έχουν πια εμπρός ανάρτηση. Πόσοι όμως από τους χρήστες τους ξέρουν πραγματικά να τη ρυθμίζουν; Όχι και τόσοι πολλοί. Κι όμως η εμπρός ανάρτηση παίζει καθοριστικό ρόλο στη συμπεριφορά του ποδηλάτου μας και η κακή ρύθμισή της όχι μόνο μειώνει τις δυνατότητές του (του ποδηλάτου), αλλά μπορεί να αποβεί και επικίνδυνη.

 
Τρίτη 02/03/10 13:49
Κέντρα Εσωτερικών Ταχυτήτων -Το μέλλον;

ΠερισσότεραΤα κέντρα εσωτερικών ταχυτήτων είναι ένα είδος μετάδοσης που χρησιμοποιείτε στα ποδήλατα, εναλλακτικά της κλασικής μετάδοσης με αλυσίδα. Τα κέντρα αυτά έβρισκαν εφαρμογή μέχρι πρότινος κυρίως σε τουριστικά και ποδήλατα πόλης, αλλά η χρήση των συγχρόνων υλικών έχει κάνει δυνατή  τη χρήση τους και σε αλλά ειδή ποδηλάτων (υβριδικά, κατάβασης, κ.α.)

 
Δευτέρα 22/02/10 20:21
Ρύθμισε σωστά την XC ανάρτησή σου.

ΠερισσότεραΤα ποδήλατα πλήρους ανάρτησης (full suspension) αποκτούν ένα ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο. Όμως για να τα απολαύσετε πρέπει απαραίτητα να ρυθμίσετε σωστά τη πίσω ανάρτησή σας, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό τόσο για την άνεσή σας, όσο και για την ασφάλειά σας. Το planetbike σας δείχνει πως.

 
Τετάρτη 17/02/10 19:33
4 Tρόποι να κάνετε το ποδήλατό σας να πηγαίνει γρηγορότερα.
ΠερισσότεραΈνα πλυμμένο και καλοσυντηρημένο ποδήλατο "πάει" σίγουρα πιο γρήγορα. Δε χρειάζεστε να είσαστε επαγγελματίες, ούτε να έχετε κάποιες ειδικές γνώσεις, ούτε βέβαια να ξοδέψετε μια περιουσία.