Εργασία στο Planetbike.gr|Σύνδεση|Επικοινωνία|Όροι Χρήσης|RSSrss
Absolutist – το απόλυτο ποδήλατο του 2012.
Δευτέρα 25/06/12 11:21

absolutistΟ Markus Storck, είναι γνωστός εδώ και χρόνια για την εμμονή του στο απόλυτο. Τα ποδήλατά του, ξεχωρίζουν για τις προχωρημένες γραμμές τους, τις καινοτόμες τεχνολογίες, αλλά πάνω από όλα για την απόλυτη προσήλωση του κατασκευαστή τους στην ακαμψία και την απόδοση. Το  Absolutist του 12 (Απόλυτος) συμπυκνώνει αυτή τη φιλοσοφία.

 

Ο Storck προσθέτει λίγο βάρος, για να δώσει ακόμα περισσότερη ακαμψία στο πλαίσιο. Μην ανησυχείτε όμως. Ένας 57άρης σκελετός ζυγίζει μόλις 1070γρμ. και εδώ τελειώνουν οι «συμβιβασμοί». Το σημείο κλειδί του νέου Absolutist, βρίσκετε στη σχεδίαση της μεσαίας τριβής: με φάρδος 86mm και πρεσαριστά ρουλεμάν η πεταλιά γίνεται απόλυτα αποδοτική και η πλευρική στρέψη σχεδόν εξαφανίζετε, προσφέροντας ένα νέο standard στη σχεδίαση.

Η φαρδιά μεσαία τριβή, επιτρέπει τη χρησιμοποίηση φαρδύτερου κάτω σωλήνα, ο οποίος έχει ελαφρώς τετράγωνη διατομή, ενώ τα ψαλίδια της αλυσίδας, που ο Storck τα ονομάζει  "Super Size Chainstays", συνεργάζονται με τη μεσαία τριβή για ακόμα μεγαλύτερη απόδοση. Ο Storck κρατά –σε αντίθεση με τη τάση των υπόλοιπων κατασκευαστών- και τα ψαλίδια της σέλας oversize, επιμένοντας ότι το παραπάνω υλικό δε τα κάνει λιγότερο άκαμπτα, το αντίθετο: σε συνδυασμό με το Ultra Comfort carbon παλουκόσελο το Absolutist θεωρείτε το πιο άνετο ποδήλατο απ’ όλα τα Storck. Και τα ποτήρια του ποδηλάτου ακολουθούν το νέο κανόνα ου 11/8 – 11/4 συμβάλλοντας στη συνολική απόδοση.

Ο Storck χρησημοποιεί το ψαλίδι Stiletto 340, με βάρος 360γρμ. όχι ίσως ότι πιο ελαφρύ μπορεί να βρεις αλλά η πλευρική ακαμψία του το κάνει απόλυτα ακριβές στις στροφές, ενώ διατηρεί ένα πολύ καλό επίπεδο άνεσης.
To Absolutist, έχει ακόμα καθαρότερες γραμμές από πέρσι. Σε αυτό συντείνουν οι νέοι οδηγοί των συρματόσχοινων που μπαίνουν από το κούτελο και βγαίνουν κάτω από τη μεσαία τριβή, κάτι που φυσικά τα προστατεύει από τη βρώμα, προσφέροντας πιο αξιόπιστη λειτουργία.

Το Absolutist, ακόμα πιο βελτιωμένο από πέρσι, είναι ένα σημείο αναφοράς για τα ποδήλατα δρόμου. Ένα ποδήλατο που μπορεί να ανταποκριθεί και στις πλέον απόλυτες απαιτήσεις.

Αντιπρόσωπος: www.kinisibikes.com
Μάθε περισσότερα: www.storck-bicycle.de

(4 ψήφοι, μέση τιμή 4.00 στα 5)
   miltos miltos